mandag 12. september 2011

Skriveleir 4 - en stor begivenhet er over

For fjerde gang i NLBs historie samlet en gjeng skriveglade ungdommer seg til ei uke med inspirasjon, tilbakemeldinger fra flinke forfattere og hverandre, og ikke minst med mye sosialt samvær.
Denne gangen deltok i alt ni jenter og fire gutter i alderen 17-24 år på NLBs svært populære og suksessrike skriveleir. På Huseby Kompetansesenter i Oslo ble det denne uka i august produsert tekster som slo tilhørernes latterdører på vidt gap, men også tekster som åpnet tårekanaler og ga stort rom for ettertanke.

Årets svært flinke og inspirerende kursholdere var forfatterne Linda Gabrielsen og Hanne Ramsdal. De stilte opp med spennende skriveoppgaver, konstruktive tilbakemeldinger og ikke minst evnen til å engasjere og inspirere deltagerne. I løpet av uka fikk deltagerne mulighet til å skrive tekster ut ifra mange ulike tema, som deres egne navn, inspirerende mennesker de har møtt, og tekster skrevet ut ifra titler diskutert i plenum. Deltagernes ulike måter å tolke oppgavene på gjorde det enda mer interessant og lærerikt å gå gjennom tekstene og gi hver enkelt tilbakemelding etterpå.

Foto:  skrivestua hvor deltakerne  bryner seg på en av Hanne og Lindas ( med ryggen til) oppgaver.

En av dagene kom lydmann Nils Jakob Langvik på besøk, og måten å tolke lydbilder på, hvordan lage et godt hørespill, og generelt hvordan jobbe med lyd, ble ivrig diskutert. Deltagerne fikk mulighet til å skrive tekster ut ifra ett bestemt lydbilde, og å skrive en fortsettelse av starten på en radiogrøsser denne dagen.
Også på ettermiddagene og kveldene stod spennende opplevelser for tur. For uten en lærerik og koselig tur til Hovedøya og en morsom badetur til Fornebustranda, beæret forteller Marit Hallen leiren med sitt besøk. Denne kvelden ble brukt til å utvikle deltagernes fortellerteknikk.

Foto: Torgrim Forteller i aktivitet på Hovedøen og oppmerksomme tilhørere.

En annen kveld kom filmregisør Petter Næss, som fortalte svært engasjerte deltagere litt om prosessen fra bok til film.

Mot slutten av uka ble selve skrivekurset avsluttet med innlesingen av skriveleir 4-lydboka. Deltagerne leste inn de tekstene de ble mest fornøyde med i NLBs studio, og om ikke lenge blir denne boka tilgjengelig som utlånsbok hos NLB.
Skriveleir 4 ble avsluttet med en flott avslutningsfest, med god mat, morsom underholdning og mange fine taler fra både deltagere, ledsagere og forfattere.
Denne skriveleiren vil nok bli husket som en uke full av inspirasjon, samhold og skriveglede. Nå gjenstår det bare å se fram til at skriveleirlydboka blir ferdigprodusert, og å begynne planleggingen av skriveleir 5!

Foto: Artikkelforfatteren Ida

Neste artikkel : "Førstereisegutt" Kasper skriver om sine opplevelser som skriveleirdeltaker. Følg med følg med.

1 kommentar:

  1. Så flott og så hyggelig og deilig! Jeg kjenner skriveleir-følelsen purre i magen igjen :)

    SvarSlett